Lisätietoja Sirkusta

PERHE

Olen avoliitossa Jouni "Nate" Nurmisen kanssa. Myös hän on mukana politiikassa ja on demareiden varavaltuutettu. Olen eronnut ja edellisestä suhteesta minulla on yksi tytär, Iiris, joka on kuusi vuotta vanha. Asumme Riihelässä kaksikerroksessa rivitaloasunnossa lähellä Okeroisten perinnemaisemaa ja upeita ulkoilureittejä.

HISTORIAA

Olen syntynyt ja kasvanut aivan Lahden vierustalla, Nastolassa. Lapsuuteni ei ollut aivan rauhallisin (Lue Sirkun Selviytymistarina täältä) Siellä kävin peruskoulun ja kirjoitin ylioppilaaksi. Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan terveydenhoitajaksi Lahden ammattikorkeakouluun, Diakonian instituuttiin. Jo tuolloin innostuin vaikuttamisesta ja toimin opiskelijayhdistys LAMKO:ssa aktiivisesti.

Valmistuttuani joulukuussa 1998 työtilanne Suomessa oli hoitajilla huono. Päätin, etten jää Suomeen työttömäksi tai pätkätöihin, vaan lähdin Norjaan töihin kotisairaanhoitoon. Kotisairaanhoidosta tulikin itselleni ura, sillä kahden Oslossa vietetyn vuoden jälkeen tein Hollolassa myöskin kotisairaanhoidossa töitä yksityisessä osuuskunnassa, jonka jälkeen löysin tieni Harjulan Setlementtiin. Harjulassa olen viihtynyt erittäin hyvin. Toimin tällä hetkellä Harjulan kotihoidon vastaavana terveydenhoitajana. Vuonna 2007 Harjula olin mukana Älykoti-hankkeessa, jossa olin projektityöntekijänä. Projekti oli erittäin mielenkiintoinen, ja opin paljon uusia asioita hyvinvointiteknologiasta ja vanhusten apuvälineistä. Vuonna 2013 Harjulassa oli selvityshanke, jossa käytiin läpi erilaisia teknologioita, joita tällä hetkellä on olemassa, ja sen myötä Harjulan kotihoidossa otettiinkin käyttöön mm. uusi automaattisia hälytyksiä tekevä täysin uudenlainen turvapuhelin.

MUUTA

Lempinimeni Sikke sain seitsemällä luokalla, kun ystäväni Mirva oli törmännyt pikkusikareihin, eli Siggeihin. Seuraavana päivänä hän koulussa keksi, että minua kutsuttaisiin Sikeksi! En ollut itse kovinkaan innostunut asiasta, mutta nimi jäi elämään, ja nykyään olenkin Sikke kaikille ystävilleni.
Harrastukseni ovat nykyisin lähestulkoon vain järjestöelämää ja politiikkaa. Liikuntaa harrastan perheen kanssa, käymme uimassa ja ulkoilemme.

 

Lue Sirkun selviytymistarina